Történetek, hagyományok, leírások
Merülj el a legnépszerűbb ital márkák történetében, és ismerd meg közelebbről azokat a különleges termékeket, amelyek meghódították a világot. Cikkeinkben bemutatjuk a márkák izgalmas múltját, a tradícióikat és az innovációikat, miközben végigkalauzolunk italválasztékuk gazdag palettáján.
A Beefeater gin története 1862-re nyúlik vissza, amikor James Burrough 400 fontért vásárolta meg a Cale Street-i Chelsea lepárlót John Taylortól, a Rectifier & Compounder-től.
A whisky nem csupán egy ital, a whiskyben benne van a történelem, a föld, az emberi tudás és szenvedély minden rétege. Minden korty egy-egy utazás, tájakon, időn és hagyományokon át.
A Zwack család több mint két évszázados tapasztalattal rendelkezik gyógynövények és fűszerek terén. Kutatásaik során felfedezték Madagaszkár egyedülálló növényvilágát, amely inspirációul szolgált egy különleges gin készítéséhez, amely a kalumbagyökér nevét viseli.
A Jameson története 1770-re nyúlik vissza, amikor John Jameson Dublinba költözött, hogy megkezdje whiskygyártási kalandját.
A rum fogyasztása egy egzotikus kaland, ami minden korttyal történeteket mesél a Karib-térség napsütötte ültetvényeiről, a távoli országok titokzatos lepárlóiról és a hordók mélyéről előcsalogatott ízek gazdag világáról.
A Villány borvidék egyik legmeghatározóbb borászata, a Bock Pincészet, hosszú múltra tekint vissza, amelynek gyökerei Bock József 1969-es alapításához nyúlnak vissza. A pincészetnél az őszi szüret és a bor iránti szenvedély adja az alapját annak a hagyománynak, amelyet ma már több generáció is őriz.
A Mionetto prosecco története 1887-re nyúlik vissza, amikor Francesco Mionetto megalapította vállalkozását Valdobbiadenében, Olaszországban. A kezdetekben a cég a helyi közönségre összpontosított, borokat kínálva
A Three Sixty vodka egy tradicionális német családi vállalkozás terméke, mely már több mint 350 éve működik. Az ital 100%-os búzából készül, amelyet négyszeres desztillációval és egy innovatív gyémántporszűrő rendszerrel finomítanak.
A Don Ramón vállalatot 1966-ban alapították a mexikói Jalisco tartományban, amely a tequila készítésének szíveként ismert. A Casa Don Ramónnál a tequila több mint egy ital, ez a prémium különlegesség a szenvedély, a büszkeség és a hagyomány megtestesítője.
A Kilchoman Distillery 2005-ben kezdte meg működését a skót Islay szigetén, és ezzel az első új lepárló lett a szigeten több mint 124 év után.